Blir du syk av maten du spiser?

Følgende plager kan være relatert til mat/ protein intoleranse/ lekk tarm:

leaky gut progression

Fordøyelsessystemet:
Magekramper, magesmerter, dårlig ånde, gulping, oppstøt etter måltid, luftavgang, ganekløe, oppkast

Nervesystemet:
Engstelse, forvirring, depresjon, hyperaktivitet, konsentrasjons problemer, aggressivitet, irritabilitet, rastløshet

Muskler og Ledd:
Leddinflammasjon, leddsmerter, muskelsmerter, muskelsvakhet

Uro-genital systemet:
Sengevæting, hyppig vannlating, vaginal kløe, vaginal utflod, PMS

Respirasjonssystemet:
Astma, bryst spenninger, kronisk hoste, sår hals, rennende nese, kronisk bihulebetennelse

Hjerte-kar systemet:
Bryst smerter, uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk, økt puls

Hud, hår og negler:
Akne, skjøre negler/hår, flass, eksem, tørr hud, blek hud, mørke ringer under øynene, utslett

Diverse:
Unormale matbehov, kronisk tretthet, svimmelhet, hodepine/migrene, søvnproblemer, kvalme, væskeopphopning, mareritt, raske vekttap, overvekt, skjære tenner, osv..

Om testen
Testen måler kroppens mulige reaksjon mot 96 vanlige matvarer, og tas enkelt med et lite stikk i fingeren. Noen dråper blod skal da samles på små strips, tørkes og sendes til laboratoriet i Seattle i USA. Testsvar mottas etter ca. 4 uker.

Symptomsjekkliste
Denne listen gir en indikasjon på om det vil være noen hensikt å ta matintoleransetesten. Det er selvfølgelig ikke alle som trenger den, og derfor vil denne symptomsjekklisten være et viktig verktøy for å avdekke dette behovet.

Hvis du ønsker å ta SYMPTOMSJEKKLISTEN, pdfKLIKK HER

Hvordan kan jeg vite om jeg har lekk tarm?

Du kan ta symptomsjekk listen. Viser disse mistanke om LGS tyder det på at ditt problem kan være Lekk tarm, vi tar en blodprøve og sender den videre til et laboratorium i USA for evaluering.

Metoden de bruker heter ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay).( les mer om denne testen i brosjyren ”blir du syk av maten du spiser?” eller på EU Biotek AS).

Lekk tarm:
Lekk tarm kan gi mange forskjellige symptomer. Dette fordi at antistoffene skapt av lekk tarm kan komme inn i ulike vev og utløse betennelsesreaksjoner.

Lekk tarm kan også føre til mineral mangel fordi at transports-proteinene som transporterer mineralene er ødelagt av betennelsen. Dermed vil det ikke hjelpe å ta store tilskudd av mineraler og sporstoffer, for kroppen ikke klarer å nyttiggjøre seg dem. Et eksempel er at dårlig opptak av magnesium kan føre til muskelsmerter og kramper. Dårlig opptak av kalsium kan føre til beinskjørhet også videre.

At tarmen er lekk, betyr at det er store avstander mellom cellene i tarmveggen. Dette forårsakes oftest av høyt stress over tid eller hyppig bruk av antibiotika.

Ved en slik unormalt stort avstand, er det muligheter for at sopp, bakterier, parasitter samt ufordøyde proteiner kommer over i blodet. Det neste som skjer er at kroppen opplever dette som fremmedlegeme og ”angriper” ved å produsere antistoffer, dette fører igjen til en immunreaksjon.

Det kan være IgG, IgA eller IgE. Det vi her snakker om er intoleranser og - eller allergier.

Protein Intoleranse:
Protein intoleranse er et økende problem i den siviliserte verden. Allergier/intoleranser og andre reaksjoner mot mat tilhører ikke lenger sjeldenhetene.

Denne type problematikk kan gi mange symptomer som man kanskje ikke tenker over kan ha sammenheng med hva vi spiser. Man kan ofte lete i blinde før man finner løsninger. Nå kan du ved hjelp av en enkel test finne ut hvordan din kropp reagerer på mat.

Svært mange symptomer kan relateres til mat/protein intoleranse og lekk tarm. Dersom dine symptomer ikke vises her indikerer dette ikke nødvendigvis at dine symptomer ikke kan skyldes en mat/ protein intoleranse, da symptombildet er mye større en listen over. Det som ofte kjennetegner en mat/protein intoleranse/ lekk tarm er et bredt symptombilde.